Coronavirus – Huisartsenpraktijk Bonekamp & van der Mispel – Zeist
Tollenslaan 30 3702 GV Zeist Tel:0306915454 0306922954 Spoed toets 1
Header afbeelding

Coronavirus

Via deze weg willen wij u zo goed mogelijk informeren over de veranderingen in onze zorg voor u in onze huisartsenpraktijk en met algemene informatie over het coronavirus.

Om de zorg voor iedereen weer veilig te kunnen uitvoeren gelden er andere regels dan u normaal gewend bent.

Spreekuren

De spreekuren zijn weer opgestart, er kunnen minder patiënten gezien worden dan normaal, zodat de 1,5 meter afstand nageleefd kan worden. Helaas kent dit gebouw beperkte ruimte, waardoor er maximaal 5 personen tegelijk in de wachtkamer kunnen plaatsnemen. Om die reden verzoeken wij u om zoveel mogelijk alleen naar de praktijk te komen. Indien noodzakelijk (bijvoorbeeld een kind) kan er 1 begeleider mee.

Als u een afspraak heeft, zorg dan dat u precies op tijd bent zodat u niet lang in de wachtkamer hoeft plaats te nemen. Er is op het spreekuur ruimte voor 1 klacht, het is van belang dat u hier rekening mee houdt. De huisartsen kunnen er op die manier voor zorgen dat zij op tijd kunnen werken, zodat wordt voorkomen dat het te vol wordt in de wachtkamer.

Als u een afspraak wilt maken, zal de assistente uitgebreide vragen stellen om vast te stellen of u veilig op het spreekuur kunt komen. Mocht de afspraak een aantal dagen van tevoren zijn gemaakt, doe dan op de dag zelf deze vragentest, zodat u weet of u veilig naar de praktijk kunt komen. Mocht u toch klachten hebben, dan verzoeken wij u om telefonisch contact op te nemen en niet naar de praktijk te komen. Dit geldt ook als u in contact bent geweest met iemand die bewezen Corona heeft.

De praktijkondersteuner GGZ blijft voorlopig nog werken met telefonische en/ of beeldbelafspraken. De praktijondersteuner somatiek ziet patienten op de praktijk, maar zij maakt ook gebruik van telefonische en/ of beeldbelafspraken. Het beeldbellen gaat veilig via Vipcalculus,

Wanneer mag ik naar de praktijk komen?

We verzoeken u om het bezoek aan de praktijk zo veel mogelijk te beperken. Lab formulieren kunnen wij digitaal versturen, herhaalrecepeten aanvragen kan telefonisch of via het patiëntenportaal. Urine potjes kunt u ophalen in het voorportaal.

Mocht u toch naar de praktijk moeten komen, dit kan alleen als u geen klachten heeft en kom zoveel mogelijk alleen. Kinderen mogen 1 begeleider meenemen. Doe eerst deze vragentest, zodat u weet of u veilig naar de praktijk kunt komen.

Röntgen en prikpunten

Bij de rontgenafdeling van de het Diakonessenhuis kan u weer terecht zonder afspraak, alleen voor een echo of mammografie moet u een afspraak maken. Voor bloedprikken kunt u in het Diakonessenhuis terecht met een afspraak. Dit kunt u digitaal of telefonisch doen. Klik hier voor meer informatie.

Saltro heeft in Zeist het prikpunt aan de Potgieterlaan 2A weer geopend. U kunt hier alleen terecht op afspraak, klik hier hoe u dat kunt doen.

Informatie over coronavirus

Onze assistenten krijgen veel vragen over het coronavirus. Voor meer informatie en adviezen kunt u de volgende websites raadplegen:

Deze websites geven de meest actuele informatie en richtlijnen.

In deze onzekere tijden kunnen wij ons voorstellen dat u ongerust bent over uw gezondheid. Een snotneus, hoesten en niezen, normaal maken we ons er niet zo druk om. Nu vraagt u zich wellicht af: heb ik corona? Als u een van deze klachten heft, laat u zich dan testend oor de GGD. Hiervoor kunt u zelf een afspraak maken bij de GGD.

Bent u ernstig ziek of heeft u een spoedvraag die echt niet kan wachten? Onderneem dan zelf actie en neem telefonisch contact op met de huisartsenpraktijk of huisartsenpost (buiten kantooruren). Ga niet naar uw huisarts of huisartsenpost toe!

Moeilijke vraag: Denkt u na over uw behandelwensen?

Het merendeel van de zieken die besmet zijn met het Coronavirus knapt goed op. Een deel van de zieken ontwikkelt een ernstig longbeeld. Er is nog geen medicijn om Corona te genezen. Een opname met kans op langdurige beademing is dan het enige wat het ziekenhuis kan bieden.

Als de kans op een waardig herstel heel klein is en de kans op overlijden heel groot, dan kan er door de behandelend arts besloten worden om af te zien van een opname op de intensive care.

Hoe zwaar dit onderwerp voor u ook zal zijn, wij willen u toch vragen om erover na te denken wat uw eigen wensen hierin zijn en dit te bespreken met uw naasten. Het kan ook zinvol zijn om de wensen van bijvoorbeeld uw eigen vader of moeder te bespreken. Er is een keuzehulp ontwikkeld om u hierbij te helpen.

Via thuisarts.nl kunt u hier meer informatie over vinden.

Sterkte in deze bijzondere tijd. Pas goed op uzelf en op elkaar!